Ό Άτλας με 10 αθλητές στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης

Αναπτυξιακό πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης Λάρισα
3 Φεβρουαρίου 2017
Πρόκριση επτά αθλητών από την πρώτη προκριματική φάση Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Πάιδων – Εφήβων
14 Φεβρουαρίου 2017
Προβολή όλων
Ο Ευθύμιος Τσερέπας αναδεικνύεται νικητής στον αγώνα που του έδωσε το χάλκινο μετάλλιο και μαζί την πρόκριση στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ο Ευθύμιος Τσερέπας αναδεικνύεται νικητής στον αγώνα που του έδωσε το χάλκινο μετάλλιο και μαζί την πρόκριση στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ο σύλλογος μας πρόκρινε 10 αθλητές συνολικά στις δύο προκριματικές φάσεις που έγιναν σε Αθήνα και Ευρωπό για την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης.

Αναλυτικά στην πρώτη φάση που έγινε στο γυμναστήριο Γιώργος Κακούρης στο Ίλιον την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 οι αθλητές του συλλόγου μας

  • στα 57 κιλά ο Γιώργος Κυβέλωφ κέρδισε την πρώτη θέση,
  • στα 61 κιλά ο Αποστόλης Γκιόρκας κέρδισε την πρώτη θέση,
  • στα 61 κιλά ο Φώτης Παπαδάκης κέρδισε την δεύτερη θέση χωρίς να αγωνισθεί στον τελικό λόγω τραυματισμού,
  • στα 65 κιλά ο Δημήτρης Ποτουρίδης κέρδισε την πρώτη θέση,
  • στα 125 κιλά ο Γιάννης Καργιωτάκης κέρδισε την πρώτη θέση.

Οι ανωτέρω αθλητές προκρίθηκαν στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος όπου προκρίνονταν οι τέσσερις πρώτοι κάθε κατηγορίας από την πρώτη αυτή προκριματική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Ο σύλλογος μας με τέσσερις πρώτους νικητές σε σύνολο οκτώ κατηγοριών αναδείχθηκε πολυνίκης.

Στα αξιωσημείωτα των αγώνων ήταν η συμμετοχή του πρωταθλητή του 2016 στα 61 κιλά Φώτη Παπαδάκη που αν και είχε δικαίωμα πρόκρισης στην τελική φάση χωρίς να αγωνισθεί (όπως η προκήρυξη προέβλεπε) αυτός αγωνίσθηκε και στα ημιτελικά κέρδισε εύκολα με πτώση τον παγκόσμιο πρωταθλητή βετεράνων του 2016 Καλπατσανίδη Αρθούρο.

Στα 61 επίσης κιλά σπουδαία ήταν και η εμφάνιση του έμπειρου Αποστόλη Γκιόρκα που κέρδισε όλους τους αγώνες του με καταφανή υπεροχή.

Στα 57 κιλά ο Γιώργος Κυβέλωφ μετά από απουσία ενός χρόνου επανήλθε δριμύτερος και απέδειξε ότι είναι σταθερή αξία ενώ στα 65 κιλά είχαμε την επικράτηση του Ποτουρίδη Δημήτρη που αν και όχι καλά προετοιμασμένος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, πέρασε με περίπατο στην τελική φάση.

Στα 125 κιλά ο Γιάννης Καργιωτάκης που ήρθε πρόσφατα στο σύλλογό μας από το αδελφό σωματείο του Καλλέργειου που προπονητή είχε από την παιδική ηλικία τον Παράσχο Δεσκουλίδη, έκανε επίδειξη ισχύος κυρίως στον ημιτελικό κερδίζοντας τον εκ Ρωσίας προερχόμενο αθλητή Τεντέεφ με καταφανή υπεροχή στον πρώτο γύρο. Στις γυναίκες η Ελένη Γκούγια στα 55 κιλά κέρδισε εύκολα το χρυσό μετάλλιο μαζί με την πρόκριση στην τετράδα της τελικής φάσης των γυναικών, ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη Ευτυχία Κουτσώνα στα 53 κιλά ήταν δεύτερη και προκρίθηκε και αυτή στην τελική φάση.

Στην δεύτερη φάση που έγινε στον Ευρωπό την 28/01/17 ο Ηρακλής Σιαμίδης ήταν δεύτερος στα 86 κιλά χωρίς να αγωνισθεί στον τελικό και προκρίθηκε μετά από χρόνια στην τελική φάση.

Στα 74 κιλά ο Ευθύμιος Τσερέπας κατέλαβε την Τρίτη θέση και προκρίθηκε και αυτός για πρώτη φορά σε τελική φάση ανδρών.

Στην δεύτερη αυτή φάση όμως είχαμε και συμμετοχή στην Ελληνορωμαϊκή με τον Σεμερτζίδη Διονύση που έκανε καταπληκτική εμφάνιση και έφθασε μέχρι τον τελικό της κατηγορίας των 130 κιλών, με τον Εγγονίδη όπου και δεν αγωνίσθηκε λόγω μικροτραυμαισμού, περιοριζόμενος με αυτό τον τρόπο στην δεύτερη θέση.

Στην ελευθέρα ίσως έχουμε στην τελική φάση και τον Δημήτρη Κουρεντζή που καίτοι κατέλαβε την Τρίτη θέση υποχρεώθηκε σε αγώνα μπαράζ με τον άλλο τρίτο της κατηγορίας των 70 κιλών αν και σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής αυτό δεν προβλεπόταν.

Ο σύλλογος μας την επομένη των αγώνων έκανε έγγραφο στην ομοσπονδία επισημαίνοντας την καταστρατήγηση της προκήρυξης των αγώνων στην κατηγορία των 70 κιλών της ελευθέρας και απαιτώντας την απονομή της δικαιοσύνης. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι αθλητές Τσερέπας και Κουρεντζής είναι αθλητές ενός δικού μας επίσης παιδιού του Χάρη Καμπίτση και εκπροσωπούν τον ΑΤΛΑ μέχρι το νέο του αδελφάκι ο ΑΤΛΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ να αποκτήσει νομιμοποίηση.

Από τους υπόλοιπους αθλητές μας που αγωνίσθηκαν στις δυο αυτές προκριματικές φάσεις ο Γιώργος Βασιλειάδης άγγιξε την πρόκριση και τις δύο φορές (στα 70 κιλά την πρώτη και στα 74 την δεύτερη) και την έχασε οριακά στους μικρούς τελικούς, όπως και ο Γιάννης Καμπίτσης που ήταν πέμπτος στην πρώτη φάση στα 61 κιλά. Στους μικρούς τελικούς έφθασαν στην πρώτη φάση και οι Πελιτάρης Ηλίας στα 86 κιλά και ο Χρήστος Κωφίδης στα 125.

Άτλας Καλλιθέας
Άτλας Καλλιθέας
Δείτε όλα τα Άρθρα από τον Άτλα Καλλιθέας