Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης στην άμμο (Beach- Wrestling)

Πανελλήνιο παιδικό τουρνουά ελευθέρας πάλης
16 Ιουνίου 2017
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παλης Άμμου Τουρκία
12 Οκτωβρίου 2017
Προβολή όλων
Ο Γιάννης Καργιωτάκης σε δράση στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο

Ο Γιάννης Καργιωτάκης σε δράση στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ (BEACH- WRESTLING)

Την Κυριακή 18/06/17 έγινε στην παραλία Κατερίνης στο Beach – bar almira το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης σε άμμο (beach – wrestling). Τέσσερις αθλητές και ένας συνοδός προπονητής εκπροσώπησαν τον σύλλογό μας στην διοργάνωση αυτή.

Αναλυτικά στους αγώνες αυτούς που έδωσαν το παρών 350 αθλητές και αθλήτριες αγωνίσθηκαν οι Παπαδάκης Φώτης, Τσερεπάς Ευθύμιος, Πολυχρονίδης Γιάννης και Καργιωτάκης Γιάννης, ενώ συνοδός προπονητής ήταν ο Χαράλαμπος Κεσανίδης.

Ο Παπαδάκης Φώτης αναδείχθηκε τρίτος στην κατηγορία των 70 κιλών, αν και στην κατηγορία της Ολυμπιακής πάλης αγωνίζεται στα 61 κιλά μιας και η μικρότερη κατηγορία βάρους στο beach – wrestling είναι αυτή των 70 κιλών.

Ο Τσερεπάς Ευθύμιος στην κατηγορία των 80 κιλών ηττήθηκε στον μοναδικό αγώνα που έδωσε.

Ο Πολυχρονίδης Γιάννης στα 90 κιλά νίκησε στον πρώτο αγώνα που έδωσε και ηττήθηκε στον δεύτερο.

Ο Καργιωτάκης Γιάννης στην μεγάλη κατηγορία των 125 κιλών αναδείχθηκε πρωταθλητής κάνοντας το double μετά την επικράτηση του και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ολυμπιακής πάλης του 2017.

Ο Γιάννης Καργιωτάκης έφθασε στο χρυσό μετάλλιο με χαρακτηριστική ευκολία χωρίς να χάσει σημείο στους τέσσερις αγώνες που έδωσε.

Στο τελικό της κατηγορίας του νίκησε με ευκολία τον δεύτερο νικητή του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ολυμπιακής πάλης 2017 της κατηγορίας των 97 κιλών Ιμπίς Νιαζί με 3- 0.

Οι αθλητές Παπαδάκης Φώτης και Καργιωτάκης Γιάννης πήραν με τις νίκες τους το εισιτήριο για την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα beach – wrestling που θα γίνει τον Οκτώβριο στην Τουρκία.

"Επόμενοι στόχοι μου είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο. Οπότε καλοκαίρι δεν προβλέπεται για μένα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογο μου Άτλα Καλλιθέας και τους προπονητές του Συλλόγου Καλαϊτζίδη Παναγιώτη, Ψωμά Δημήτρη, Κεσανίδη Μπάμπη, τον Πρόεδρου του Συλλόγου Ηρακλή Δεσκουλίδη και όλο το Δ.Σ. που είναι πάντα δίπλα σε μένα και σε όλους τους αθλητές μας. Ευχαριστώ τον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο και τον προπονητή Αρκουδέα Κώστα, που μπορώ και προπονούμαι μαζί τους κάποιες φορές. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή που με ανέδειξε τον Παράσχο Δεσκουλίδη.

Και τέλος, θα ήθελα να αφιερώσω την νίκη αυτή στον πατέρα μου Καργιωτάκη Αριστόδημο και λόγω της ημέρας -Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα-, αλλά και γιατί πραγματκά του αξίζει.", δήλωσε ο Πρωταθλητής Καργιωτάκης Γιάννης.

Άτλας Καλλιθέας
Άτλας Καλλιθέας
Δείτε όλα τα Άρθρα από τον Άτλα Καλλιθέας